Η Συγχώρεση

ΟΜΑΡ ΣΑΝΧΕΖ
 Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
Χαιρετισμός

1 Omar, σκλάβος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και κάλεσε να κηρύξει το ευαγγέλιο του Θεού σε όλο τον κόσμο σε όλους τους Υιούς του Θεού διάσπαρτοι σε όλη τη Γη, που πείνας και δίψα για δικαιοσύνη. 2 Η ειρήνη του Θεού να είναι μαζί σας όλους. 

Η συγχώρεση

3 Η αγάπη του Θεού έγινε φανερή σε όλους επειδή μας συγχώρεσε από όλες τις αμαρτίες μας και μας καθαρίστηκε με το πολύτιμο αίμα του γιου του Ιησού Χριστού. 4 Η συγχώρεση του Θεού είναι μία από τις θαυμάσιες ιδιότητές του με την οποία μπορέσαμε να κατευνάσουμε την αμαρτωλή συνείδησή μας και να βρούμε αναζωογόνηση σε αυτόν τον κακό κόσμο. 5 Η συγχώρεση του δεν είναι επιφανειακή, αλλά διεισδύει στα βάθη της ψυχής μας και μας καθαρίζει από το κακό. 6 Έχετε υποστεί προσβολές; Έχω υποφέρει και σε αφθονία! 7 Έπρεπε να υποφέρετε εκβιασμούς και ταπείνωση; Έχω υποφέρει ακόμη και να θέλω να πάω με τον Κύριο! 

8 Αλλά πώς εκδηλώνουμε την αγάπη μας για τους αδελφούς μας και ειδικά για εκείνους που μας διώχνουν και γίνονται εχθροί μας; 9 Συγχωρήστε τους, όπως ο Θεός μας συγχώρησε πρώτα. 10 Δεν κρατάμε μνησικακία για όσους μας διώχνουν και δεν επιστρέφουν το κακό για το κακό. μάλλον, σε όποιον μας προσβάλλει, θα προσφέρουμε τη χριστιανική μας αγάπη. 

11 Πόσες φορές έπρεπε να πολεμήσω έντονα εναντίον αυτής της αμαρτωλής σάρκας που με ωθεί να κάνω το κακό! 12 Αν δεν ήταν από τη δύναμη με την οποία μου έδωσε δύναμη, Ιησούς Χριστός, δεν θα είχα νικήσει από κανέναν από τους αγώνες μου. 13 Και ως αμαρτωλοί άνθρωποι, δεν υπάρχει καν κάποιος που είναι τέλειος άνθρωπος. πολλές φορές έχω προσβάλει πολλά άτομα. 14 Αυτό με κάνει ευτυχισμένο; Μην! Αντίθετα, λυπάται την ψυχή μου και με κάνει να κλαίνε γιατί απέτυχα τον Θεό. 15 Γνωρίζουμε ότι ο Σατανάς δεν κοιμάται, αλλά κοιμόμαστε πολλές φορές και αφήνουμε την επιρροή του Διαβόλου να διεισδύσει στο μυαλό μας και να δράσει ανόητα προς τους άλλους. 

16 Σας προσβάλλω; Με συγχωρείτε! Σας προκαλούσα ντροπή; Σας ζητώ να με συγχωρήσετε για αυτό! Ζητώ από τον Θεό μου να μου δώσει τη δύναμη να υπομείνω αυτό το βαρύ φορτίο που φέρνω στους ώμους μου γιατί ήμουν αδύναμος όταν έπρεπε να είμαι ισχυρός. 

18 Στο όνομα του Ιησού Χριστού και με το ισχυρό αίμα του, μέσα από το Άγιο Πνεύμα του Θεού μας Ιεχωβά, σας παρακαλώ να παραβλέψετε τους χρόνους που έκανα ανόητα ενάντια σε σας παραβιάζοντάς σας ή ενεργώντας ανόητα και μιλήσατε με βίαια λόγια εναντίον σας. 19 Δεν κάνω δικαιολογίες ούτε προασπίζομαι τον εαυτό μου για ό, τι έκανα ή μίλησα εναντίον σας ότι σας προσβάλλασα, 20 έχετε δίκιο όταν λέτε ότι σας κακοποίησα και ενεργούσα ως άνθρωπος που δεν είναι χριστιανός, εσύ είσαι δίκαιος όταν με καλέσεις υποκριτές και ψεύτες, 21 για ποιο άλλο τρόπο μπορεί κάποιος να ονομαστεί, ονομάζοντας τον εαυτό του χριστιανό, ανέντιμο μιλώντας ενάντια στους συνανθρώπους του; 

22 Εάν εσείς, τον οποίο προσφέρατε, αποφασίσετε να μου χορηγήσετε συγχώρηση, σας διαβεβαιώνω ότι ο Θεός θα το λάβει υπόψη και η ανταμοιβή του θα είναι μεγάλη στον ουρανό όταν θα σταθούμε μπροστά στην παρουσία του Θεού μας. Ας ξεχάσουμε την υπερηφάνεια, και ας μην αψηφίσουμε ποιος ξεκίνησε τον αγώνα, ο οποίος έριξε το πρώτο αδίκημα, ο οποίος μίλησε την πρώτη λέξη με περιφρόνηση? 24 Ας πάμε καλύτερα στα πόδια του Κυρίου μας και να Του ζητήσουμε τη σοφία να συγχωρήσουμε εκείνους που καταπατούν εναντίον μας. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ B
 
Ευλογίες στη συγχώρεση

1 Πριν συνεχίσετε να κρατάτε μια μνησικακία εναντίον όσων έχετε θεραπεύσει εσείς κοιτάζετε άσχημα μέσα και με ειλικρίνεια βλέπετε ότι έχετε αντιμετωπίσει και άλλους άλλους άσχημα 2 και ακριβώς όπως εσείς θέλετε να συγχωρεθείτε για ό, τι έχετε κάνει ή μιλήσει άσχημα, εγώ και όλοι θέλουμε να συγχωρεθούμε για αυτό που έχουμε κάνει ή μιλήσαμε κακώς. 

3 Θέλω ο Θεός να τον κρατήσει στο δρόμο του και να τον ευλογήσει άφθονα σε ό, τι κάνει στο όνομα του Θεού. 4 Η ειρήνη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σας δίνει την ηρεμία και την ηρεμία που απαιτείται σε κάθε Χριστιανό. 5 Σε ό, τι με προσβάλει, συγχωρώ τον με όλη μου την καρδιά και με τον ίδιο τρόπο τον ζητώ να συγχωρήσει με όλη μου την καρδιά σε όλα όσα τον προσβάλλουν. 

Τελικά χαιρετισμούς

6 Στέλνω τα πιο εγκάρδια χαιρετισμούς μου σε όλους τους αδελφούς που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο και που αγωνίζονται καθημερινά εναντίον του εχθρού και μεταφέρουν το Ευαγγέλιο σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να μαρτυρούν όλα τα έθνη. 

7 Η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είναι μαζί σας όλους. 
Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου